Cooking
Vocabulary test - Cooking
after the recipe |  | podle receptu |
cook |  | vařit |
cook / prepare a dish |  | vařit jídlo |
cookery book |  | kuchařka (kniha) |
dish |  | jídlo, pokrm, chod |
| | |
bake |  | péci |
bake (in the oven) |  | péci v troubě (moučná jídla) |
baked fish |  | pečená ryba |
baking powder |  | prášek do pečiva |
baste |  | polévat (pečené maso) tukem |
be hot |  | pálit |
beat eggs |  | šlehat vejce |
boil |  | vařit ve vodě |
brew |  | vařit pivo |
broil |  | péci na roštu |
bubbles |  | bubliny |
castor sugar |  | práškový cukr |
chop |  | (roz)sekat |
condensed milk |  | slazené kondenzované mléko |
cream |  | krém |
cream cakes |  | zákusky se šlehačkou |
crush out the juice |  | vymačkat šťávu |
cut |  | krájet |
dip |  | namáčet |
dough |  | těsto |
dress the salad |  | upravovat salát |
dried milk |  | sušené mléko |
fat |  | tuk, omastek |
ferment |  | kvasit |
fillet of fish |  | rybí filé |
fizz |  | šumět |
fried fillet of pork |  | smažený vepřový řízek |
fry |  | smažit |
garni |  | obložený |
ginger bread |  | perník |
grate |  | strouhat |
grill (GB) / barbecue (US) |  | opékat na ohni |
hash |  | rozsekat nadrobno |
heaped spoonful |  | vrchovatá lžička |
heat |  | silně ohřát |
icing |  | cukrová poleva |
ingredients |  | materiál na přípravu, k vaření |
kipper |  | uzenáč |
lard |  | vepřové sádlo |
larded |  | špikovaný |
liver balls |  | játrové knedlíčky |
lump sugar |  | kostkový cukr |
mayonnaise |  | majonéza |
mince |  | nadrobno krájet, rozemlít |
mould |  | plesnivět |
newly-baked |  | čerstvě pečený |
omelet |  | omeleta |
pancakes |  | palačinky |
peel |  | oloupat |
pinch of salt |  | špetka soli |
(plaited) tea loaf |  | vánočka |
poppy-seed roll |  | makovec |
pour |  | nalít |
render |  | vyškvařit |
rise |  | kynout |
roast |  | připravovat maso na ohni |
roast meat hash |  | sekaná pečeně |
roast pork and cabbage |  | vepřové se zelím |
roll out |  | vyválet |
rot |  | hnít |
salad |  | salát |
salad dressing |  | salátová zálivka |
sauté |  | narychlo opékaný |
scale a fish |  | odstranit šupiny z ryby |
scrambled eggs |  | míchaná vejce |
semolina pudding |  | krupičná kaše |
simmer |  | mírně vařit |
skin |  | slupka |
slice |  | krájet na plátky |
smoke |  | udit (maso) |
smoked fish |  | uzená ryba |
soft-boiled eggs |  | vejce vařená naměkko |
spice, season |  | kořenit |
spread butter on |  | namazat máslo na |
stale |  | včerejší (o pečivu) |
steam |  | připravovat v páře, dusit |
steaming hot |  | velmi horký |
stew |  | dusit |
stir |  | míchat |
stone |  | vypeckovat |
strain |  | cedit |
stuffed chicken |  | nadívané kuře |
stuffing |  | nádivka |
sweet / dessert |  | moučník |
tripe soup |  | dršťková polévka |
veal stew |  | telecí ragú |
well-baked |  | vypečený |
whisk whites |  | šlehat bílky |
white |  | bílek |
with a dash of |  | s trochou (čeho) |
yolk |  | žloutek |
Vocabulary test - Cooking
- Zkoušení slovíček začněte tlačítkem Start.
- Uvidíte české slovíčko v rámečku nalevo.
- Napravo napište význam slova v angličtině.
- Pro kontrolu zmáčkněte tlačítko TAB.
- Ve spodním rámečku se přesvědčíte, jestli byla Vaše odpověď správná.
- Tlačítkem Next se zobrazí další slovíčko.
© October 2000 English on the Internet www.aj.cz
english@centrum.cz
|