Cooking
Vocabulary test - Cooking
after the recipe | | podle receptu |
cook | | vařit |
cook / prepare a dish | | vařit jídlo |
cookery book | | kuchařka (kniha) |
dish | | jídlo, pokrm, chod |
| | |
bake | | péci |
bake (in the oven) | | péci v troubě (moučná jídla) |
baked fish | | pečená ryba |
baking powder | | prášek do pečiva |
baste | | polévat (pečené maso) tukem |
be hot | | pálit |
beat eggs | | šlehat vejce |
boil | | vařit ve vodě |
brew | | vařit pivo |
broil | | péci na roštu |
bubbles | | bubliny |
castor sugar | | práškový cukr |
chop | | (roz)sekat |
condensed milk | | slazené kondenzované mléko |
cream | | krém |
cream cakes | | zákusky se šlehačkou |
crush out the juice | | vymačkat šťávu |
cut | | krájet |
dip | | namáčet |
dough | | těsto |
dress the salad | | upravovat salát |
dried milk | | sušené mléko |
fat | | tuk, omastek |
ferment | | kvasit |
fillet of fish | | rybí filé |
fizz | | šumět |
fried fillet of pork | | smažený vepřový řízek |
fry | | smažit |
garni | | obložený |
ginger bread | | perník |
grate | | strouhat |
grill (GB) / barbecue (US) | | opékat na ohni |
hash | | rozsekat nadrobno |
heaped spoonful | | vrchovatá lžička |
heat | | silně ohřát |
icing | | cukrová poleva |
ingredients | | materiál na přípravu, k vaření |
kipper | | uzenáč |
lard | | vepřové sádlo |
larded | | špikovaný |
liver balls | | játrové knedlíčky |
lump sugar | | kostkový cukr |
mayonnaise | | majonéza |
mince | | nadrobno krájet, rozemlít |
mould | | plesnivět |
newly-baked | | čerstvě pečený |
omelet | | omeleta |
pancakes | | palačinky |
peel | | oloupat |
pinch of salt | | špetka soli |
(plaited) tea loaf | | vánočka |
poppy-seed roll | | makovec |
pour | | nalít |
render | | vyškvařit |
rise | | kynout |
roast | | připravovat maso na ohni |
roast meat hash | | sekaná pečeně |
roast pork and cabbage | | vepřové se zelím |
roll out | | vyválet |
rot | | hnít |
salad | | salát |
salad dressing | | salátová zálivka |
sauté | | narychlo opékaný |
scale a fish | | odstranit šupiny z ryby |
scrambled eggs | | míchaná vejce |
semolina pudding | | krupičná kaše |
simmer | | mírně vařit |
skin | | slupka |
slice | | krájet na plátky |
smoke | | udit (maso) |
smoked fish | | uzená ryba |
soft-boiled eggs | | vejce vařená naměkko |
spice, season | | kořenit |
spread butter on | | namazat máslo na |
stale | | včerejší (o pečivu) |
steam | | připravovat v páře, dusit |
steaming hot | | velmi horký |
stew | | dusit |
stir | | míchat |
stone | | vypeckovat |
strain | | cedit |
stuffed chicken | | nadívané kuře |
stuffing | | nádivka |
sweet / dessert | | moučník |
tripe soup | | dršťková polévka |
veal stew | | telecí ragú |
well-baked | | vypečený |
whisk whites | | šlehat bílky |
white | | bílek |
with a dash of | | s trochou (čeho) |
yolk | | žloutek |
Vocabulary test - Cooking
- Zkoušení slovíček začněte tlačítkem Start.
- Uvidíte české slovíčko v rámečku nalevo.
- Napravo napište význam slova v angličtině.
- Pro kontrolu zmáčkněte tlačítko TAB.
- Ve spodním rámečku se přesvědčíte, jestli byla Vaše odpověď správná.
- Tlačítkem Next se zobrazí další slovíčko.
© October 2000 English on the Internet www.aj.cz
english@centrum.cz
|