LANGMaster sleva shop    www.aj.cz/langmaster/product.asp?id=807


Lingea Lexicon 5 Francouzský velký slovník - ozvučený + dárek
  Lingea Lexicon 5 Francouzský velký slovník - ozvučený + dárek   
Cena:  1349,-Kč vč. DPH       Prodej ukončen, produkt se už nevyrábí a nebude skladem!
Běžná cena:  1890,-Kč
Ušetříte:  541,-Kč (28%)
Cena bez DPH: 1115,-Kč
DPH: 21%

Nová generace elektronického slovníku Lexicon. Největší slovník současné francouzštiny, který se svým rozsahem blíží vícesvazkovému slovníku vydanému v 70. letech. Slovní zásoba i vybrané příklady jsou však veskrze současné. Najdete zde i neologismy doporučené k užívání Francouzskou akademií. Samozřejmostí jsou základní termíny mnoha vědních oborů, slova užívaná v hovorové mluvě i slova nespisovná. Obsahuje: 386000 překladů, 156000 významů, 97000 hesel, 83000 vazeb, příkladů a frází, 25000 ozvučených hesel. Lexicon 5 má řadu nových funkcí: vylepšené vyhledávání, rychlý náhled pro fulltext, našeptávátko, nově graficky zpracované tabulky tvarosloví nebo funkci přebírání textu pod kurzorem myši (1x CD-ROM).

Kategorie: slovník na CD-ROM
Jazyk: francouzština, čeština
Úroveň: začátečníci, mírně pokročilí, středně pokročilí, pokročilí
Zaměření: slovní zásoba, výslovnost
Obsah: 1x CD-ROM pro Windows, Mac OS a Linux
Výrobce: Lingea s.r.o.

Objednávky a dotazy možno i telefonicky: 272 732 183 (O2 Czech Republic), 604 714 033 (T-Mobile), 721 461 154 (O2 Czech Republic)


Popis

Nová generace elektronických slovníků navazuje na předchozí mimořadně úspěšnou řadu. Lexicon 5 má řadu nových funkcí: vylepšené vyhledávání, rychlý náhled pro fulltext, našeptávátko, nově graficky zpracované tabulky tvarosloví nebo funkci přebírání textu pod kurzorem myši.

Lexicon 5 nabízí uživateli možnost zvolit si mezi „klasickou“ aplikací pro Windows a plně grafickou aplikací, kterou je možné používat pod operačními systémy Windows (od verze 98 po Vista), Linux a Mac OS X. K dispozici je též varianta vhodná pro začlenění do firemního intranetu.

Slovník je původním autorským dílem firmy Lingea. Obsahuje ověřenou slovní zásobu zpracovanou podle nejnovějších francouzských výkladových slovníků. Obtížnou francouzskou výslovnost lze procvičovat pomocí nahrávek a porovnání s rodilým mluvčím. Hesla jsou zobrazena přehledně včetně upřesnění významů, vysvětlení, odkazů na příbuzná slova, slovních vazeb, stylových, geografických a oborových příznaků a příkladů. Lexicon umí vyhledat slova ve všech tvarech, v obsahu jiných hesel, bez nutnosti přepínat mezi jazyky. Snadno se ovládá a jednoduše spolupracuje s jinými programy.

Slovník disponuje většinou vlastností, na které jste zvyklí u ostatních našich produktů. K těmto vlastnoste patří především:


Jak už je u našich slovníků dobrým zvykem, tento slovník můžete používat jak na počítačích se systémem Windows, tak také na Linuxu nebo Mac OS 9. Oproti akademickému slovníku v něm najdete taková slova jako saut a l’élastique (bungee jumping), multinational (nadnárodní), lecteur de disques compacts (CD přehrávač), overdose (předávkování drogou) apod. Mezi elektronickými produkty srovnatelný slovník prakticky neexistuje.




OBSAH SLOVNÍKU
Lexicon 5
hesel 97 000
významů 156 000
vazeb, příkladů a frází 83 000
překladů 386 000


Přílohy:

slovník užití slov
český slovník synonym a antonym



Technologie



Minimální požadavky na systém